BLAGOVREMENO ZAKAŽITE TERMIN

POPUNITE ZAHTEV

Tehnički pregled Kaluđerica

Tehnički pregled vršimo najsavremenijom opremom. Naši kontrolori rade u potpunosti u skladu sa zakonom što podrazumeva poštovanje svih propisanih mera koje su na snazi od 5. jula 2018. godine. U skladu sa tim kontrola je pooštrena, jer je cilj da se smanji broj vozila koja ugrožavaju bezbednost saobraćaja.

Tehnička ispravnost vozila je glavni faktor bezbednosti saobraćaja stoga je samo tehnički ispravno vozilo uslov za registraciju. Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima određeno je da se redovni tehnički pregled obavlja jednom godišnje. Tehnički pregled vozila istovremeno vrše dva ovlašćena lica koja moraju imati najmanje SSS saobraćajnog ili mašinskog smera, vezano za drumski saobraćaj odnosno biti automehaničari. Neophodno je da radnici poznaju propise kojima se regulišu pitanja u vezi sa tehničkim uslovima koje je obavezno da ispune vozila u saobraćaju, kao i da budu obučeni za rukovanje svim uređajima i opremom kojim se služe. Tehnički pregled se vrši samo ako je vozilo uredno obojeno, čisto i bez vidljivih oštećenja karoserije i boje, odnosno da ta oštećenja ne prelaze 5% limenih površina. Ako vozilo ima dodatnu opremu poput kuke, xenona (nadograđena led svetla), zatamnjenih stakala, a da pomenuti nisu fabrički, neophodno je da poseduju odgovarajuće ateste odnosno uverenja o ispitivanju. Prilikom dolaska na tehnički pregled obavezno je da vozilo spolja bude čisto. Vlasnik dostavlja saobraćajnu dozvolu i ličnu kartu. Pre početka tehničkog pregleda utvrđuje se da li određeni tehnički ili drugi podaci o vozilu odgovaraju podacima koji su upisani u saobraćajnu dozvolu. Ukoliko se utvrdi neslaganje podataka ne sme se izdati registracioni list, osim ako promenu dokaže odgovarajuća isprava, račun, ugovor i sl.

Prilikom obavljanja tehničkog pregleda vozilo se najpre fotografiše i vizuelno pregleda u smislu ispunjenosti uslova. Dok je na početku tehnološke linije utvrđuje se ispravnost identifikacionih podataka i provera u bazi Agencije za bezbednost saobraćaja. Zatim se proverava pogonski uređaj tj. motor, uređaj i oprema za pogon vozila na TNG i KPG ukoliko poseduje. Sledi provera elektro instalacija, uređaja za kretanje, branika, poda, karoserije i izduvnog mehanizma. Nakon obavljenog dela radi se kontrola ispravnosti uređaja za zaustavljanje i na samom kraju provera svetlosno-signalog sistema. Ukoliko je vozilo tehnički ispravno izdaje se potvrda o ispravnosti tzv. registracioni list, kako bi se završila registracija. Ako vozilo ne ispunjava uslove tretira se kao neispravno i tada se izdaje izveštaj o utvrđenom stanju. Zakonski rok je 3 dana za koji vozilo mora da se vrati kao ispravno. U slučaju da nije vidljiv broj šasije, broj motora ili ID pločice radi se prekid tehničkog pregleda, a vozilo se upućuje na ispitivanje ili utiskivanje. Nakon završene procedure iznova se zakazuje tehnički pregled.

Obavezno zakazivanje termina

    IME *

    PREZIME *

    EMAIL *

    TELEFON *

    VAŠA PORUKA